Wettelijke vereisten voor veiligheidsproducten

Bij OX-ON voldoen we aan alle toepasselijke regelgeving en milieueisen.
Ons team van professionele veiligheidsexperts neemt die verantwoordelijkheid serieus, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

 

EN-normen

Al onze veiligheidsproducten zijn goedgekeurd in overeenstemming met EU-richtlijn 89/686/EEG (d.w.z. de EU-brede regels voor het testen en goedkeuren van persoonlijke beschermingsmiddelen).

Onderliggend aan deze EU-richtlijn zijn een aantal normen waaraan moet worden voldaan in de verschillende gebruikssituaties. Dit worden EN-normen genoemd. Op onze producten kunt u altijd zien aan welke EN-normen ze voldoen.

Een lijst met de meest voorkomende EN-normen is hier beschikbaar.

 

CE-markering

De verschillende producten zijn uiteraard onderhevig aan verschillende eisen, maar een veel voorkomende eis is dat het product CE-gemarkeerd moet zijn en voorzien moet zijn van gebruiksaanwijzingen.

De CE-markering geeft aan dat het product is vervaardigd in overeenstemming met de toepasselijke EU-wetgeving en dat het legaal mag worden verkocht in de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (EER-overeenkomst). Let op de CE-markering, of u nu werkhandschoenen, pakken en vesten, oogbescherming, adembescherming, valbescherming, hoofdbescherming of andere veiligheidsuitrusting koopt.

Meer informatie over de EU-richtlijn vindt u hier.

Back to Top