Certificaten en symbolen

Hier ziet u de betekenis van de afzonderlijke pictogrammen, markeringen en symbolen die op een handschoen zijn afgebeeld.


Certificaten


Oeko-Tex Standard 100

Is een gezondheidslabel dat garandeert dat u gegarandeerd een "niet-giftige" handschoen koopt die geen chemicaliën bevat die schadelijk zijn voor de gezondheid of het milieu.

Lees meer over Oeko-Tex Standard 100

   

Chroom VI-vrij

Het label geeft aan dat de leren handschoen niet "met chroom gelooid" is, maar in plaats daarvan "met lanoline gelooid", waarbij alleen plantaardige oliën in het looiproces worden gebruikt. Als u allergisch bent voor chroom, moet u altijd voor dit symbool gaan. 

Lees meer over chroom VI-vrij


   

REACH

REACH is de EU-basiswetgeving inzake chemicaliën die ervoor moet zorgen dat chemicaliën correct worden gebruikt met minimale risico's voor de gezondheid en het milieu.

Lees meer over REACH


Hansecontrol

Hansecontrol is een groot erkend Duits chemisch laboratorium. In samenwerking met Hansecontrol voert OX-ON doorlopend uitgebreide testprogramma's uit. De etikettering zorgt ervoor dat de handschoen grondig is getest en goedgekeurd door het Duitse chemisch laboratorium.
Lees meer over Hansecontrol

   

Skin Health Alliance (SHA)

Skin Health Alliance (SHA) is de toonaangevende internationale autoriteit op het gebied van een gezonde huid en werkt nauw samen met dermatologen, wetenschappers en huiddeskundigen. Het symbool is uw verzekering dat de handschoen geen gevaarlijke stoffen bevat die schadelijk of gevaarlijk zijn voor de huid.

Lees meer over Skin Health Alliance


  

Sanitized

De markering staat voor uitgebreide geurbehandeling van textiel - dat wil zeggen dat de geur van de handschoen tot een minimum wordt beperkt, waardoor uw handschoenen langer fris blijven. De Sanitized-hygiënefunctie beschermt oppervlakken tegen de vorming van bijvoorbeeld schimmels en algen, vermindert stofmijten en geuren en biedt langdurige materiaalbescherming voor polymeren.

Lees meer over Sanitized


  

Symbolen op handschoenen


Waterdichte handschoen

De handschoen beschermt 100% tegen water en vocht. Uw handen blijven droog in natte werkomstandigheden.

  

Waterbestendige handschoen

De handschoen is waterafstotend en biedt bescherming bij vochtige werkomstandigheden en regen.

   


Snijbestendige handschoenen

De handschoenen zijn getest op snijweerstand en zijn geschikt voor het werken met puntige of scherpe voorwerpen.


Winterhandschoen

De handschoenen zijn winterhandschoenen en zijn getest op contactkoude en waterbestendigheid.


  

Voor voedsel goedgekeurde handschoen

Handschoenen die zijn gecertificeerd en goedgekeurd voor het hanteren van voedsel, zijn gelabeld met het "glas-en-vorkpictogram". Het materiaal van de handschoen mag voedsel niet aantasten en dus geen gezondheidsrisico opleveren.


Gebruikershandleiding inbegrepen

Dit symbool geeft aan dat er een gedrukte gebruikershandleiding in de handschoen zelf of in de handschoenverpakking zit.

    

CE-markering

De CE-markering is de indicatie door de fabrikant of importeur dat een product voldoet aan de EU-wetgeving.


    

OX-ON Junior

Het merkteken geeft aan dat de handschoen een kinderhandschoen is uit de Junior-serie van OX-ON. OX-ON produceert handschoenen voor kinderen in de leeftijdsgroepen van 4-6 jaar, 6-8 jaar en 8-10 jaar. Wij zorgen ervoor dat onze kinderhandschoenen geen schadelijke chemicaliën of allergene stoffen bevatten zodat kinderen ze veilig kunnen gebruiken voor licht werk in de tuin, zoals bladeren verzamelen of zaadjes zaaien in een moestuin. OX-ON maakt ook andere veiligheidsproducten voor kinderen, zoals gehoorbescherming, veiligheidsvesten en veiligheidsbrillen. 


   


   


   


   


   


Back to Top