Testen van handschoenen

Bij OX-ON testen we onze producten keer op keer om u maximale veiligheid te bieden. Het draait allemaal om het beschermen van uw zintuigen.


HANSECONTROL – Een testprogramma

Hansecontrol GmbH is een erkend Duits ISO-gecertificeerd testlaboratorium dat alle OX-ON-handschoenen continu test op bijvoorbeeld chemische inhoud, prestatie, schadelijke inhoud en hoe hoog de productkwaliteit is.

Om de productieprocessen van handschoenen duurzamer en milieuvriendelijker te maken, hebben Hansecontrol en OX-ON gezamenlijk een nieuw duurzaam programma en certificering ontwikkeld, genaamd "SafeGlove +". SafeGlove+ is bedoeld om ervoor te zorgen dat productielocaties voldoen aan strenge milieunormen, gezondheids- en veiligheidsvoorwaarden en een hoge productkwaliteit.    

Lees meer over Hansecontrol


REACH - EU-richtlijn over het gebruik van chemicaliën

De EU REACH-lijst (ook wel de kandidatenlijst genoemd) is een lijst van stoffen waarvan wordt vermoed dat ze schadelijk zijn voor mens, dier of milieu. De lijst verandert voortdurend en vereist nauwlettend toezicht. OX-ON streeft ernaar geen producten te leveren die chemicaliën bevatten die zijn opgenomen in de REACH-lijst. 

Lees meer over REACH


OEKO-TEX - Vertrouwen in textiel

OEKO-TEX® is wereldwijd het belangrijkste gezondheids- en milieulabel voor kleding en huishoudtextiel.

OEKO-TEX® is een vrijwillig etiketteringsprogramma van de OEKO-TEX® Association die beperkingen oplegt aan een breed scala aan stoffen.

Veel handschoenen in het brede assortiment van OX-ON zijn gecertificeerd met OEKO-TEX® Standard 100. U kunt ze vinden door de producten op de website te filteren.

Lees meer over OEKO-TEX


SATRA - De handschoencertificering

Voor het goedkeuren en certificeren van een handschoen gebruikt OX-ON het certificeringsinstituut SATRA, aangewezen door de EU. Hier worden de handschoenen getest volgens de verschillende EN-normen.

Alle handschoenen van OX-ON zijn voorzien van een markering zodat u kunt zien aan welke EN Standards de handschoenen voldoen. U kunt controleren of uw handschoen is getest door naar de markeringen op de handschoen te kijken.

Bekijk video's over hoe SATRA handschoenen test volgens de verschillende EN-normen


Back to Top