De duurzame keuzes van OX-ON

Duurzaamheid is een langetermijnverbintenis die wij bij OX-ON zeer serieus nemen en naadloos afstemmen op onze focus op veiligheid en kwaliteit.

We hebben ambitieuze doelen gesteld om een echte verandering teweeg te brengen. We streven altijd naar duurzame praktijken in onze bedrijfsvoering en integreren overwegingen voor duurzaamheid in onze producten. Door actief samen te werken met onze leveranciers zoeken we verantwoorde keuzes en verkennen we samen meer duurzame oplossingen.

Onze grootste impact op duurzaamheid is het resultaat van onze productkeuzes. We kiezen en ontwikkelen bewust producten met duurzaamheid in gedachten. We geven prioriteit aan duurzame, hoogwaardige producten die opzettelijk zijn ontworpen om het verbruik van hulpbronnen te minimaliseren. We geven de voorkeur aan producten gemaakt van gerecyclede of bio-based materialen, met verlengde duurzaamheid, en die een vorm van milieucertificering hebben behaald.


OX-ON en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN

We hebben systematisch onze waardeketen beoordeeld en onze inspanningen geconcentreerd waar we de grootste impact kunnen hebben. We hebben ervoor gekozen om onze inspanningen te richten op 4 van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

 

 

In onze langetermijnstrategie integreren we duurzaamheid in alles wat we doen.

We streven voortdurend naar het verminderen van onze ecologische voetafdruk, het gebruik van duurzame energiebronnen, het toepassen van verantwoord gebruik van hulpbronnen, dit alles terwijl we zorgen voor eerlijke arbeidsomstandigheden en bewust het leven en de biodiversiteit beschermen.

De vastgestelde doelen bouwen voort op 20 jaar toewijding aan het initiatief van het UN Global Compact. Al meer dan twee decennia hebben we publiekelijk toegezegd actief te werken aan het transformeren van ons bedrijf naar een meer duurzaam model. Deze toewijding is geworteld in transparantie met betrekking tot doelen, inspanningen en behaalde resultaten.

Back to Top