DE ABENA GROEP

VAN LEVERANCIER NAAR PARTNER

Abena is begonnen als een klein toeleveringsbedrijf met een bescheiden assortiment. Tegenwoordig is Abena een klantgerichte zakenpartner die hoogwaardige producten ontwikkelt, produceert en verkoopt op zeer uiteenlopende gebieden.

De Abena Group is in 1953 opgericht door Jens Terp-Nielsen. Het in Aabenraa gevestigde bedrijf heette oorspronkelijk Sækko A/S en verkocht voornamelijk jutezakken aan de landbouwindustrie. In de loop der jaren groeide Sækko A/S uit tot een handelsonderneming en in 1980 richtte Sækko zijn eigen fabriek op voor de productie van luiers en maandverband onder de naam Bambo. In de jaren tachtig begon het bedrijf te exporteren naar meer dan 55 landen over de hele wereld.

Het bedrijf veranderde in 2003 zijn naam in Abena en heeft momenteel ongeveer 1300 mensen in dienst. Het biedt een breed scala aan producten op het gebied van verpakkingen, afvalsystemen, persoonlijke beschermingsmiddelen, verbruiksartikelen, wegwerpartikelen en verzorgingsproducten.

 

ABENA – EEN WERELDWIJD BEDRIJF

Tegenwoordig wordt de Groep vertegenwoordigd door eigen bedrijven in Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Nederland, Frankrijk, het VK en Polen. Er is ook een groot aantal distributeurs in Afrika, de VS, Canada, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, evenals in een aantal Europese landen. Abena is een familiebedrijf met een sterke en inspirerende bedrijfscultuur, waar ethiek, het milieu en een goed zakelijk inzicht voorop staan.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het bedrijf in 2003 introduceerden we een gemeenschappelijk logo voor de groep als geheel: een groen blad gevolgd door de naam Abena. Het groene blad gevolgd door de naam Abena symboliseert de milieuvriendelijke mentaliteit van de Abena Group. Met ingang van 1 mei 2005 werd Sækko A/S omgedoopt tot Abena A/S.

OX-ON A/S maakt deel uit van de Abena Group, die gevestigd is in Aabenraa en meer dan 1800 mensen in 20 landen in dienst heeft.


Lees meer over Abena

Back to Top